Charlotte Zeilstra stopt na verkiezingen met fractievoorzitterschap

Na twee termijnen (acht jaar) werkzaam te zijn geweest, eerst als raadslid, later als fractievoorzitter van DSV, heb ik besloten te stoppen. Het fractievoorzitterschap kost veel tijd en inzet en ik heb het werk met wisselend plezier gedaan. Ik kijk terug op een periode die mij positieve maar soms ook negatieve energie heeft opgeleverd. Af en toe was er te weinig oog voor het algemeen belang om met elkaar te zoeken naar oplossingen. Je ziet dan bepaalde dynamieken van dichtbij die mij niet vrolijk stemmen maar die wel de politiek kenmerken. Naar mijn mening zouden raadsleden na drie maar liefst na twee termijnen moeten stoppen om sleetsheid te voorkomen. Van belang is ook dat raadsleden een daadwerkelijke inbreng in het debat hebben, daar schort het nog wel eens aan. De democratie is hiermee gebaat. Ervaren wethouders zijn onontbeerlijk. Wat maakt de politiek dan zo interessant dat ik mij daar 8 jaar voor heb ingezet? Als raadslid doe je veel kennis op over zaken en besluit je mee over je eigen gemeente. Ik kan het iedereen aanbevelen om een keer de stap naar de politiek te maken. Ik ben trots op DSV, zie mijn laatste plaats op de kieslijst als waardering en zal als partijlid DSV volop blijven steunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.