Coronafonds Opmeer

In Coronatijd hebben vooral ondernemers maar ook maatschappelijke organisaties het moeilijk omdat inkomsten wegvallen maar kosten gewoon doorlopen. Het Rijk onderkent dit en heeft de gemeenten geld verstrekt voor het zogenoemde Coronafonds. DSV vindt het belangrijk dat men hiervan op de hoogte is zodat er gebruik kan worden gemaakt van de regeling. 

Het College van Opmeer heeft op 24 februari jl. beleid vastgesteld waarop verenigingen aanspraak kunnen maken op het coronafonds van de gemeente. Het doel is om als gemeente lokale voorzieningen in stand te houden voor organisaties die door Corona wel kosten hebben zoals huur maar geen inkomsten. 

Op www.opmeer.nl (zoek op coronafonds) vindt u alle informatie. Er is een maximum bedrag voor 2020 beschikbaar. Aanvragen kunnen tot mei worden ingediend. DSV gaat ervan uit dat de gemeente maatschappelijke organisaties actief benadert en hulp biedt. 

ZZP´s kunnen beroep doen op TONK (Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten). Op de website van de gemeente Opmeer vindt u dit onder Extra Ondersteuning Zelfstandigen. Dit betreft een tijdelijke versoepeling van het Besluit Bijstandsverlening zelfstandigen en is bedoeld voor ondernemers (waaronder ZZP´ers) die niet meer in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Zij kunnen voor 3 maanden via een versnelde procedure aanvullende inkomensondersteuning krijgen. Deze vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet worden terugbetaald. In West-Friesland voert WerkSaam dit uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.