DSV vergadert gedurende Coronacrisis niet meer Fysiek

Background vector created by starline – www.freepik.com

De lokale partij DSV Opmeer (Door Samenwerking Vooruit) heeft het besluit genomen niet meer fysiek deel te nemen aan vergaderingen van de commissies en de gemeenteraad van Opmeer. DSV vindt het onverantwoord en geen goed voorbeeld geven aan de inwoners van Opmeer. Gemeenteraadsvergaderingen worden door de Rijksoverheid als een uitzondering en vitaal proces beschouwd en daarom mogen gemeenteraden zelf de keuze maken voor fysiek dan wel digitaal vergaderen. De meerderheid van de Opmeerse politieke partijen kiest voor fysiek vergaderen. DSV vindt dat wij ons moeten inspannen om de risico´s zo klein mogelijk te houden en vindt fysiek vergaderen op het gemeentehuis onverantwoord en onnodig omdat digitaal vergaderen een goed alternatief is.

De Rijksoverheid roept iedereen op zoveel mogelijk thuis te werken, de reisbewegingen te beperken en niet met te veel mensen in één ruimte te zijn. Deze maatregelen zijn verder aangescherpt met o.a. de avondklok in de verwachting dat hoe meer mensen zich aan deze regels en adviezen houden, de Coronacrisis het hoofd kan worden geboden. Helaas wordt aan het verzoek van DSV om digitaal te vergaderen geen gehoor gegeven.

Vasthouden aan fysiek vergaderen is onnodig. Al maanden vergaderen omringende gemeenten digitaal en staat dit het democratisch proces niet in de weg. Ook Opmeer had ruimschoots de tijd om digitaal vergaderen mogelijk te maken. Maar helaas krijgt DSV nul op het rekest. De fracties van de andere partijen houden vast aan fysiek vergaderen en men heeft alleen het tijdstip van vergaderen verschoven van ´s avonds naar ´s middags van 16.00 tot 18.00 uur.

DSV roept nogmaals de politieke partijen op om digitaal te vergaderen; in ieder geval zo lang als ook aan de inwoners regels en adviezen wordt opgelegd. Maakt men dit echter niet mogelijk, dan voelt DSV zich genoodzaakt op een andere wijze dan gebruikelijk haar standpunten namens de kiezers in te brengen.

Opmeer, 28 januari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.