Opmeer op plek 7 van Nederlands hoogste belastingstijgers

Tot grote verbazing van DSV lazen wij in de Telegraaf van 3 februari jl. het artikel over belastingstijgingen bij gemeenten. Opmeer stond in 2020 op nummer 1 met een verhoging van 41% belasting en haalde daarmee zelfs de landelijke pers. DSV heeft het afgelopen jaar meerdere malen geageerd tegen deze, in haar ogen, onterechte verhoging. Bij de voorjaarsnota, najaarsnota en bij de vaststelling van de gemeentebegroting heeft DSV aangedrongen om het teveel betaalde aan belasting aan burgers terug te geven. Wij waren afgelopen jaar roepende in de woestijn en werd er door de coalitie geen gehoor aan gegeven.In december bij de behandeling van de belastingtarieven voor 2022 sprak wethouder Ter Veen uit dat slechts een indexatie van 1,4% zou worden toegepast op de bestaande tarieven. Maar alweer staat Opmeer landelijk op nummer 7 van de grootste stijgers. In de commissie Bestuurszaken vroeg DSV om uitleg aan de wethouder of hij dit kon verklaren. De wethouder meldde dat hij het artikel niet gelezen had (!). Een zwak excuus, DSV denkt dat de wethouder een discussie wilde vermijden. 

De belofte om slechts een indexering wordt niet waar gemaakt. En belastingbedragen blijven structureel door werken. De inwoner wordt in de ogen van DSV opgezadeld met onterechte verhogingen.

DSV zal een schriftelijke vraag indienen om uitleg. DSV neemt aan dat de wethouder dan in de a.s. raadsvergadering van maart uitleg zal geven over het artikel en de stijging. Helaas is het leed dan al geschied. DSV hoopt dat de nieuwe raad alert blijft op deze onterechte verhogingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.