Regionale Energiestrategie en IKC (scholen)

gepubliceerd DVG 20-12-19

Regionale Energiestrategie (RES)

DSV is de afgelopen weken prominent in het nieuws geweest in het Noordhollands Dagblad en de Telegraaf. (zie artikelen op dsvopmeer.nl). Er zijn n.a.v. hiervan vragen gesteld en daarom hebben wij een uitgebreid exposé op de site geplaatst met alle achtergrondinformatie en cijfers. DSV is van mening dat het onhaalbaar wordt om met alleen zon en wind de gestelde klimaatdoelen in 2040 te bereiken en vindt dat kernenergie betrokken moeten worden bij de energiemix van de RES. Er moet samen met zes andere West-Friese gemeenten een Regionale Energiestrategie (RES) worden vastgesteld. Belangrijke vraag hierbij is, welk risico is groter: dat van klimaatverandering of dat van kernenergie. Als het klimaatverandering is, dan moet met een serieuze strategie een locatie worden aangewezen waar een CO2 vrije kerncentrale mag komen (zie dsv opmeer.nl)

IKC motie in raadsvergadering van 12 december

Een politiek unieke situatie vond plaats in de raad van 12 december jl. De hele raad schaarde zich achter een motie waarin het HSOV bestuur dringend wordt verzocht opnieuw in gesprek te gaan met het college om aan de wens van alle partijen en het belang van duizenden (nu en toekomstige) inwoners tegemoet te komen inzake de bouw van een IKC op het HSOV terrein. DSV blijft optimistisch dat HSOV het belang van de burgerparticipatie, het onderwijs, de kinderen en de ketenpartners laat prevaleren.

Op naar 2020!

DSV wenst alle inwoners van Opmeer fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. U bent in 2020 van harte welkom op onze fractievergaderingen. U kunt zich aanmelden op tel. 06-81451872  (secretariaat DSV). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.