€63.000 voor een toekomstvisie? Wat vindt u?

De afgelopen week waren er weer commissies. Over de verschillende onderwerpen die besproken zijn hieronder kort onze standpunten.

We horen graag wat u er van vindt.

Volgende week bepalen we ons standpunt in de fractie en In de raad van 8 oktober nemen wij hierover een besluit. Dit vindt DSV:

  • Toekomstvisie. Wij willen dat er met u een toekomstvisie wordt gemaakt, wat vindt u belangrijk: een zwembad, zorg, lagere lasten noem maar op. Er liggen al prachtige leefbaarheidsplannen van de dorpsraden. Wij vinden het niet wenselijk dat er nu 63.000 euro beschikbaar wordt gesteld voor het opzetten van deze plannen. Luisteren en het gesprek voeren met u kan creatiever en goedkoper.
  • Pact van West-Friesland: prima als er goed in de regio wordt samengewerkt. Dit moet dan wel aantoonbaar tot resultaat leiden. Dit zien wij nog onvoldoende. Ook moet de samenwerking niet tot extra kosten voor de gemeenten leiden.
  • Concept Regionale Energietransitie. Wij zijn blij dat er tot 2030 geen plan is voor windmolens in Opmeer en er gekeken wordt naar zonne-energie op bestaande daken. Wij vinden dat er landelijk voor de periode na 2030 nu al nadrukkelijk gekeken moet worden naar andere CO2 vrije energie opwekking dan wind- en zonne-energie omdat er onvoldoende ruimte is om de doelstelling energie neutraal in 2040 te halen. We denken daarbij oa kernenergie. Wij vinden dat West-Friesland niet op zaken moet vooruitlopen en de hogere ambitie moet bijstellen naar de gevraagde ambitie
  • Subsidie de Schakel. Deze vinden wij positief. We vinden onze wijksteunpunten enorm belangrijk. Het voorstel gaat alleen over 2020. Wij vinden dat er ook een oplossing moet komen voor de lange termijn zodat er niet ieder jaar een probleem ontstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.