Onze mensen

Nummer 1: Carel Anink (Opmeer)

Momenteel is Carel raadslid voor DSV in de gemeenteraad. Carel was werkzaam bij energiebedrijven in managementfuncties. Politiek heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hij besloot zich na zijn pensioen bij DSV aan te sluiten om zijn steentje bij te dragen. Met zijn achtergrond in de wereld van de energie gaat hij een nuttige bijdrage leveren. Carel heeft besloten lijsttrekker van DSV te worden, ook omdat dit niet iets is wat je alleen doet, maar samen met een team. Dat team staat om hem heen en geeft hem het vertrouwen dat goede oplossingen worden gevonden voor de vraagstukken waar Opmeer voor staat. Zijn keuze voor DSV is een bewuste. Bij DSV is veel kennis in huis waarvan geleerd wordt en is er de vrijheid van het debat.  Er wordt gedurende de fractievergaderingen veel gesproken, geluisterd en er worden veel vragen gesteld. Daardoor komt DSV in de raad tot goed gewogen oordelen over de te nemen besluiten. Ook de samenwerking met andere partijen is belangrijk. Ook hier is het van belang samen tot een besluit te komen. Dat is een uitdaging waar politici vaak over struikelen. Carel is niet van plan te struikelen maar de naam van DSV eer aan te doen namelijk “Door Samenwerking vooruit”.  De lijst DSV bestaat verder uit een combinatie van ervaren politici en nieuw talent, ondersteund door de overige leden van DSV.

Zijn motto: Kies voor begrijpelijke politiek.

Nummer 2: Daniël Hagens

Mijn naam is Daniël Hagens (21). Ik ben opgegroeid in Opmeer en verwacht dit jaar mijn studie Politicologie af te ronden. Ik zet graag mijn theoretische kennis over de maatschappelijke, sociale en politieke wereld in voor een mooi en leefbaar Opmeer voor jong en oud. Het is belangrijk dat jongeren een stem hebben in de gemeentepolitiek omdat deze groep vaak ondervertegenwoordigd is. Onderwerpen zoals het vinden van een starterswoning, betere verkeersveiligheid en stappen zetten voor een duurzame gemeente liggen mij nauw aan het hart. Verder ben ik een groot voorstander van samenwerken omdat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: het goede van onze gemeente behouden en verbeteren wat verbeterd kan worden. Het is van groot belang om volledige transparantie te waarborgen over de beslissingen van de gemeenteraad en om inwoners zo veel mogelijk te betrekken bij de onderwerpen die hen direct raakt.

Zijn motto: Door samen te werken bereiken we meer.

 

Nummer 3:  Wilma de Maijer (Spanbroek)

Mijn naam is  Wilma de Maijer, geboren en getogen in Opmeer. Twaalf jaar geleden sloot ik mij aan bij DSV. De keuze voor DSV was voor mij bijna vanzelfsprekend: een plaatselijke politieke partij die er alles aan doet om naar de inwoners te luisteren, er voor hen te zijn en open te staan voor een transparante politiek. Ik was acht jaar fractie-assistent voor DSV in de Commissie Samenlevingszaken, nu wordt het tijd voor de volgende stap en daarom sta ik op nummer 3 bij DSV. Uw stem is mij veel waard omdat ik u wil vertegenwoordigen in de raad waarbij mijn speerpunten zijn: goede zorg voor iedereen, luisteren naar onze inwoners, geen onnodige lastenverzwaring, een groene gemeente, mogelijkheden voor de jeugd om zich hier te vestigen en open en transparante politiek.  Nog mooier zou het zijn als er meer vrouwen in de politiek actief worden. Bent u het hiermee eens, dan hoop ik op uw stem. Mocht u meer van mij willen weten, stuur mij dan een mail voor een afspraak (wdmaijer.gemeenteraadopmeer@gmail.com).

Haar motto: DSV heeft hart voor u.

 

Nummer 4: Mario Appelman (Hoogwoud)

Mario woont in Hoogwoud en is een ervaren rot in de politiek. Bij Mario staat dienstverlening centraal. Hij brengt jarenlange ervaring als raadslid en fractievoorzitter mee met een warm hart voor DSV.

Zijn motto: Geld over, geld terug! Laat je niet plukken.

Nummer 5: Sven Bruin (Opmeer)

Sven woont met zijn gezin in Opmeer. Hij werkt al jaren aan grote projecten in de wegenbouw zowel in het binnen- als buitenland. Sven brengt bij DSV veel kennis mee op het gebied van infrastructuur. Daarnaast is Sven actief in het verenigingsleven bij Hoog-op.

Zijn motto: DSV is kritisch en staat voor verandering.

 

Nummer 6: Arie van Duin (Opmeer)

Wie kent hem niet in Opmeer? Onze ambassadeur in het veld. Een en al ervaring in de politiek en het bestuursleven. Arie is een geboren en getogen Opmeerder. Hij was ruim veertig jaar werkzaam als aannemer en is zeer maatschappelijk betrokken. Hij zet zich met hart en ziel in voor een mooi en beter Opmeer.

Zijn motto: een beter Opmeer voor minder geld.

 

Nummer 7: Jos Leegwater (Zandwerven) 

Ondernemer in hart en nieren. Onze steun en toeverlaat voor praktische vraagstukken. Jarenlang werkte Jos als slager in Opmeer en was hij ambassadeur voor de detailhandel in Opmeer. Bij DSV brengt hij al deze kennis van de detailhandel mee.

Zijn motto: steun lokale middenstand, dus koop lokaal

 

 

Nummer 8:  Rob Bos (Hoogwoud)

 

Rob is bouwkundige van het eerste uur. Hij startte een eigen bouwkundig bureau dat hij inmiddels heeft overgedragen aan zijn zoon. Maar hij brengt bij DSV zijn opgebouwde kennis op dit vakgebied mee en is de vraagbaak voor de DSV fractie op het gebied van bouwen.

Zijn motto: bouwen voor eigen inwoners eerst

 

Nummer 9: Paul Menting (Amsterdam)

Paul woont in De Weere en woont samen met Alex Kalthoff. Hij is een doorgewinterde bestuurder. Hij was raadslid in de periode 1998-2010. Hij vindt dat de blik van de gemeente naar buiten gericht moet zijn en minder gefocust moet zijn op de eigen organisatie. DSV kan altijd een beroep doen op zijn kennis over bestuurlijke zaken.

Zijn motto: kwaliteit en dienstbaarheid zijn groot goed.

 

Nummer 10: Alex Kalthoff  (Amsterdam)

Alex werkt als manager bij de gemeente Amsterdam op sociaal en ruimtelijk vlak.  Hij was wethouder bij gemeente Opmeer van 2002 tot 2006 en van 2018-2020. Hij let op de gemeentelijke financiën en ondersteunt de DSV raadsleden op het gebied van gemeentelijke financiële nota’s en begrotingen.

Zijn motto: de gemeente is er voor u. Denk in oplossingen niet in problemen en procedures.

 

Nummer 11: Marianne Anink (Opmeer)

Marianne woont in de nieuwe wijk Heereweide. Zij vindt het belangrijk om jongeren vertegenwoordigd te zien op de partijlijst en levert op die manier haar inbreng bij DSV.

Haar motto: laat niet over je beslissen, laat je horen.

 

Nummer 12: Charlotte Zeilstra (Aartswoud)

Na acht jaar raadslid en de laatste maanden fractievoorzitter gewerkt te hebben, is het voor haar tijd het stokje over te dragen aan een nieuwe fractievoorzitter. Zij is blij dat er zoveel kwalitatief goede kandidaten bij DSV zitten die elk op hun eigen terrein de raadsleden van advies kunnen dienen. Zij blijft DSV ondersteunen in de komende periode.

Haar motto: DSV maakt het verschil in de raad